Şehit Murat Tevlim Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, bireyler yetiştirmek.

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde,insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak

Başarılar: Akla ve bilime dayalı bir din anlayışının Türkiye için gerekli zihniyet değişikliğinin gerçekleşmesine yardımcı olabileceğine inanırız. . Düşünen, sorgulayan, inancını aklıyla bütünleştiren öğrencilerin yetişmesine hizmet edecek yöntemlerin geliştirilmesine çalışırız. Din Öğretiminde belletici ve baskı altına alıcı bir yaklaşımı değil, konuları çözümleyici ve yorumlayıcı bir yaklaşımı benimseriz. Din Öğretiminde dinin bütünleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarmaya çalışırız. Din öğretiminde şekilcilik ve sloganları değil, ahlakî öğretilerin felsefesini önemseriz. Din öğretiminde kavram kargaşası ve kavram belirsizliğini giderecek bilimsel çalışmalar üretiriz. Sağlıklı bir din anlayışının kaliteli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine inanırız. Din öğretiminde sorunlara aceleci çözümlerle yaklaşmamaya çalışırız. Din öğretiminde oku, düşün ve anla prensibini benimseriz. Niteliğin, nicelikten üstün olduğuna inanırız ve enerjimizi olumlu alanlarda ve insanlığa hizmet için harcarız. Din öğretiminde, yönetici-öğretmen-öğrenci-veli (aile) ilişkisinde güven ortamı sağlamak için tüm tedbirleri alırız.

Saatler: 09:00 / 16:00
Isınma: DOGALGAZ
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: Arapça / İngilizce
Servis Bilgisi: Okulumuzda Taşımalı Eğitim yapılmaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 02626560804

Belgegeçer - (262) 656 0804

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://daricaihl.meb.k12.tr

Adres - Fevzi Çakmak Mh. Dr. Zeki ACAR Cd. Bilgin Sk. N2 Darıca/ Kocaeli

Öğretmen :67
Öğrenci :730
Derslik :40
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3200
Öğretim Şekli :TAM ÖĞRENİM

Yerleşim Yeri - DARICA FARABİ HASTANESİ YANI

Adres - Fevzi Çakmak Mh. Dr. Zeki ACAR Cd. Bilgin Sk. N2 Darıca/ Kocaeli

Ulaşım SERVİS, OTOBÜS, ÖZEL ARAÇLAR

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK 2.5 KM